taka sytuacja
za rok mam w planie zmienić Octavię na S3
skończyły mi się opony letnie i zimowe, jeżdżę jeszcze na zimówkach,
teraz muszę kupić komplet letnich i na zimę komplet zimówek,
czy jest sens inwestować? co w zamian proponujecie?
jakieś używki? bieżnikowane?
mrfazi, też takie mam i po trasie PL-DE jestem zadowolony ,co prawda wcześniej miałem VERDERSTEIN oraz NEXEN jedne i drugie również były rewelka i nie wiem czy nie wrócę do NEXENÓW dla czego ? bo odpowiednia cena do jakości i naprawdę opony bardzo dobre, chociaż te co podał mirek_p11 są również kuszące ,bo bardzo ciche nawet cichsze od DUNLOP-ów
W tym roku na sezon letni przyszła zmiana z ubiegłorocznych 17-tek z gumą Dunlop SP Sport Maxx RT 225/45R17 na 18-tki z gumą Dunlop SP Sport Maxx RT2 225/40R18 . Skoro sporo ludzi opisuje wrażenia z "odbioru" swojego "gumowego" setupu to pozwolę sobie dodać moje. Generalnie to już trzeci produkt Dunlop, który eksploatuje, zero problemów za to same dobre opinie. Sport Maxx RT to cicha i skuteczna guma zarówno na suchej i mokrej nawierzchni o umiarkowanej ścieralności przy tym posiada bardzo konkretny rant ochronny - polecam innym klubowiczom.
crom.de, jeszcze nie, ale zastanawiam się czy nie zmienić 225/45/17 na 205/50/17. Wiem tylko, że oponki są bardzo ciche, mają rant ochronny no i cena jest bardzo przystępna
mirek_p11, masz sam jakieś doświadczenie z nimi? Wychodzi ze to ta sama opona ta Sava jak i Dębica. Robiona nawet w ten samej fabryce widocznie, bo obie na Słowenii.
Zostaw komentarz: